top of page

Colom, a la paperera de la història!

12 d'octubre de 1492: descobriment d'Amèrica. 12 d'octubre de 1913: Fiesta de la raza española. 12 d'octubre del 1935: Dia de la Hispanidad. 12 d'octubre de 1987: Fiesta Nacional de España. 12 d'octubre de 2016: res a celebrar.


Han passat 524 anys des del descobriment del nou món i des del 1888, l'estàtua de Cristòfor Colom assenyala Amèrica des de les Rambles de Barcelona. I ho seguirà fent encara que la CUP-Capgirem Barcelona hagi presentat una proposta per portar-la a un museu, i de retruc, per treure les banderes espanyoles dels edificis municipals. Proposta incomprensible per alguns i innecessària per d'altres però capaç de generar enrenou durant dies. Molt soroll i poca feina, el hit dels anticapitalistes.


Ni és el moment ni és la manera adequada de fer-ho. Les estàtues són història, i en tant que són el nostre passat no podem fer-ne ús de qualsevol manera. És estrany que no hagin proposat fer assemblees perquè la gent ho decideixi, fins i tot aquella que no sap ni qui va ser Colom. Clar que si cada cop que en fan una, hi ha un empat tècnic, els que acabaran al museu petrificats seran ells.


Les mudances d'estàtues per quan tinguem solucionats els problemes socials i nacionals. Les banderes, siguin quines siguin (excepte les feixistes) on hagin de ser. Però el 12 d'octubre tothom a treballar.


bottom of page